gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Plaatpizza met aubergine, geitenkaas en balsamico

Plaatpizza met aubergine, geitenkaas en balsamico

ingrediënten


20 min
balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels oregano

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 pak mix voor pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Snijd de aubergine in plakjes en bestrijk rondom met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de plakken aubergine aan beide kanten.
  • 3 Rol het pizzadeeg dun uit en leg het op de bakplaat. Meng de gezeefde tomaten met de knoflook en oregano en bestrijk de bodem ermee.
  • 4 Verdeel de plakken aubergine over de pizza, verbrokkel er de geitenkaas boven en bak de pizza in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 5 Neem uit de oven en verdeel wat rucola erover. Besprenkel met balsamicoazijn en olijfolie en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr