4 personen
gemiddeld
8 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Pizzette met venkel en rucolapesto

Pizzette met venkel en rucolapesto

ingrediënten


8 min
4 personen
venkelknol
2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

4 grote pitabroodjes
60 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

35 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

30 gram rucola

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de rucola met de amandelen, knoflook, Parmezaanse kaas, citroensap en olijfolie tot een pesto. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 2 Bestrijk de pitabroodjes eerst met de gezeefde tomaten en vervolgens met de helft van de pesto. Beleg met de mozzarella en venkel. Bak circa 25 minuten in de oven.
  • 3 Bedruppel de pizzette met de rest van de pesto en snijd eventueel in puntjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Een glas Prosecco Frizzante smaakt perfect bij deze pizzette.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 22 gram