gemiddeld
20 min.
lunch, tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Pizzette met roomkaas en fruit

Pizzette met roomkaas en fruit

ingrediënten


20 min
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

bosje tijm

dit product is niet beschikbaar

20 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

250 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

250 gram peren
250 gram appels

dit product is niet beschikbaar

250 gram pruimen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik in plaats van boter de olijfolie. Kneed de kruiden erdoorheen en laat rijzen zoals op de verpakking staat.
  • 2 Kneed het deeg na het rijzen nog eens door en vorm een dikke rol van het deeg. Snijd de rol in 10 gelijke stukken.
  • 3 Bestrooi het werkvlak met een beetje bloem en druk of rol de stukjes deeg uit tot dunne lapjes. Leg de lapjes op de bakplaat.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het fruit in plakjes of partjes.
  • 5 Roer de roomkaas los met het ei en wat peper. Verdeel dit met de bolle kant van een lepel over de deeglapjes.
  • 6 Beleg de roomkaas met de uienringen en het fruit. Bestrooi met de hazelnoten en tijm en druppel er wat honing over.
  • 7 Bak de pizzette in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 268 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 9 gram