2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pizza met tonijn, paddenstoelen en mozzarella

Pizza met tonijn, paddenstoelen en mozzarella

ingrediënten


30 min
2 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

pot geroosterde paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

150 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes tonijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

7 gram gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

deegroller

  • 1 Begin met het pizzadeeg. Meng de gist en suiker met 200 ml lauwwarm water.
  • 2 Laat circa 10 minuten staan en roer tot een glad mengsel.
  • 3 Schep 400 gram bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  • 4 Giet de gistoplossing erin en voeg 3-4 eetlepels olie toe.
  • 5 Strooi 1 theelepel zout over de bloem. Meng en kneed in circa 10 minuten tot een elastisch deeg.
  • 6 Vorm 2 bollen van het deeg en laat ze afgedekt met een vochtige doek circa 30 minuten rijzen.
  • 7 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 8 Bestuif het werkvlak met bloem en rol de deegbollen uit tot 2 dunne pizzabodems.
  • 9 Leg ze op de bakplaat en bestrijk met de gezeefde tomaten. Bestrooi met de kruiden.
  • 10 Verdeel de rest van de vulling erover en bestrooi met de geraspte kaas.
  • 11 Bak de pizza’s in de oven in 12-15 minuten gaar en krokant.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 850 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 47 gram