4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pizza met olijf, tomaat, rucola, Parmezaan en mozzarella

Pizza met olijf, tomaat, rucola, Parmezaan en mozzarella

ingrediënten


20 min
4 personen
6 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

30 olijven zonder pit

dit product is niet beschikbaar

8 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 pak pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Doe de tomatenblokjes in een kom, samen met de olijven. Bestrooi ze met zout en zwarte peper. Meng olijfolie en azijn door elkaar. Giet de helft van deze dressing bij de tomaten en olijven.
  • 3 Smeer de pizzabodems met het tomatenmengsel in en bestrooi ze met stukjes mozzarella. Meng de resterende dressing door de rucola. Houd een 1/3 deel van de rucola achter en verdeel de rest over de pizza. Strooi er flink wat geschaafde Parmezaanse kaas over. Bak de pizza in de oven in 15-20 minuten gaar.
  • 4 Verdeel er, vlak voor serveren, de resterende rucola en Parmezaanse kaas over.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 30 gram