gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pizza met gorgonzola, rode ui en pancetta

Pizza met gorgonzola, rode ui en pancetta

ingrediënten


20 min
125 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

100 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

100 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

3 rode uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse oregano

dit product is niet beschikbaar

750 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

2 olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 pak mix voor pizzabodem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de pizzamix met de kaas, 2 eetlepels olijfolie en 250 ml water. Kneed met de mixer tot een samenhangend deeg.
  • 2 Fruit, voor de tomatensaus, de knoflook in de olijfolie. Voeg de tomaten en oregano of Italiaanse kruiden toe en smoor met het deksel op de pan tot een dikke saus. Pureer de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Fruit intussen de uienringen in 2 eetlepels olijfolie.
  • 4 Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad soepel en rol uit tot een ronde lap en snijd er minipizza’s uit. Leg de pizzabodems op de bakplaat en bestrijk met pizzasaus.
  • 5 Verdeel de pancetta, uienringen en gorgonzola erover. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bak de pizza’s in circa 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 950 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 87 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr