2 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Pizza met gegrilde aubergine, ricotta en rauwe ham

Pizza met gegrilde aubergine, ricotta en rauwe ham

ingrediënten


10 min
2 personen
1 handje basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

150 gram ricotta
100 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 pizzabodems

dit product is niet beschikbaar

150 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Prik de aubergine op diverse plekken in met een vork en leg met de knoflook en ui in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet de schaal circa 35 minuten in de oven.
  • 2 Verdeel de tomatensaus over de pizzabodems en bak circa 4 minuten in de oven. Trek intussen de gare aubergine met 2 vorken in slierten en meng met de andere ingrediënten in de ovenschaal. Besprenkel met de balsamico.
  • 3 Verdeel het auberginemengsel over de pizza’s. Beleg met de rauwe ham en bergjes ricotta. Bak de pizza’s in de oven in circa 5 minuten krokant en goudbruin. Bestrooi met peper en garneer met basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 945 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 104 gram
eiwit 38 gram