4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pizza Emiliana

Pizza Emiliana

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

200 gram parmaham

dit product is niet beschikbaar

350 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

400 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 keer basisrecept pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 pizzavormen

1 bakplaat

  • 1 Bereid het pizzadeeg volgens het basisrecept.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 3 Rol het deeg voor de pizza’s uit.
  • 4 Vul de vormen of leg het deeg op de bakplaat en bestrijk met de olijfolie.
  • 5 Verdeel de mozzarella, basilicum, tomaatjes met de snijkant naar boven en de parmaham erover.
  • 6 Bak de pizza’s in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 7 Verdeel de rucola erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • 8 Besprenkel eventueel met nog een beetje olijfolie.

bereidingstip

Bak de parmaham niet mee en verdeel deze voor het serveren samen met de rucola over de pizza.. Zie elders op de site voor het basisrecept voor pizzadeeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 900 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 43 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr