- 1 Verwarm de oven voor op 250ºC. Leg de (ronde) pizzabodems op 2 bakplaten. Klop de mascarpone los met een vork en verdeel over de pizzabodems. Maal peper erover en verdeel de gemarineerde artisjokken en de tomaatjes erover.
- 2 Schuif de pizza’s in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 220ºC. Bak de pizza’s volgens de aanwijzingen op de deegverpakking in de oven (let op dat de tomaatjes niet verbranden). Neem uit de oven en bestrooi met de pijnboompitten, oregano en kaas. Serveer direct.
bereidingstip
Wanneer je wat meer tijd of zin hebt, kun je het deeg voor deze pizza ook zelf maken (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/basisrecept-pizzadeeg/">klik hier voor het recept</a>).. Gebruik ook eens verse tomaatjes voor deze pizza of droog zelf tomaatjes in de oven (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/ovengedroogde-tomaatjes/">klik hier voor het recept</a>).. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.