- 1 Meng de bloem met de gist. Maak in het midden een kuiltje en schenk daarin 125 ml water met 1/2 theelepel zout en 2 eetlepels olijfolie.
- 2 Kneed vanuit het midden tot een soepel deeg. Laat dit onder een vochtige doek op een warme plek 1 uur rijzen.
- 3 Fruit intussen voor de tomatensaus in 1 eetlepel olijfolie de ui en knoflook. Voeg de gepelde tomaten met sap en de tijm toe en laat op lage stand inkoken tot een dikkere saus.
- 4 Verwarm de oven voor op 250°C. Rol het deeg dun uit en leg het in de pizzavormen of op de bakplaat.
- 5 Bestrijk de deegranden met de rest van de olijfolie. Verdeel de tomatensaus over het deeg. Verdeel de ingrediënten voor de vulling erover.
- 6 Bak de pizza in het midden van de oven in circa 15 minuten krokant en gaar.