eenvoudig
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Pizza Capricciosa

Pizza Capricciosa

ingrediënten


30 min
6 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

125 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

100 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

8 artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

100 gram salami

dit product is niet beschikbaar

100 gram gekookte hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

eetlepel verse oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bloem met de gist. Maak in het midden een kuiltje en schenk daarin 125 ml water met 1/2 theelepel zout en 2 eetlepels olijfolie.
  • 2 Kneed vanuit het midden tot een soepel deeg. Laat dit onder een vochtige doek op een warme plek 1 uur rijzen.
  • 3 Fruit intussen voor de tomatensaus in 1 eetlepel olijfolie de ui en knoflook. Voeg de gepelde tomaten met sap en de tijm toe en laat op lage stand inkoken tot een dikkere saus.
  • 4 Verwarm de oven voor op 250°C. Rol het deeg dun uit en leg het in de pizzavormen of op de bakplaat.
  • 5 Bestrijk de deegranden met de rest van de olijfolie. Verdeel de tomatensaus over het deeg. Verdeel de ingrediënten voor de vulling erover.
  • 6 Bak de pizza in het midden van de oven in circa 15 minuten krokant en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1260 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 117 gram
eiwit 53 gram