gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Pizza-bites met tonijn

Pizza-bites met tonijn

ingrediënten


20 min
1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

125 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

125 gram olijven

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

4 blikjes tonijn op olie

dit product is niet beschikbaar

125 gram ricotta
1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 rollen pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 210ºC. Rol het pizzadeeg uit op het bakpapier uit de verpakking.
  • 2 Meng de gezeefde tomaten met de oregano en ricotta. Bestrijk het deeg hiermee.
  • 3 Meng de tonijn met de kappertjes, olijven en peper naar smaak en verdeel dit mengsel over de tomatensaus. Snijd de ansjovisfilets iets kleiner en verdeel ze over het tonijnmengsel.
  • 4 Bestrooi met de kaas en druk de vulling iets aan. Rol het belegde pizzadeeg vanaf de lange kant strak op.
  • 5 Snijd de deegrollen met een scherp mes in rolletjes van circa 3 cm breed. Leg als het deeg te zacht is om te snijden de deegrol kort in de koelkast of diepvries.
  • 6 Zet de pizzarolletjes met de snijkant naar boven naast elkaar in de vorm of ovenschaal. Bak de pizza-bites in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat voor het serveren iets afkoelen.

bereidingstip

Beleg het deeg van deze pizza-bites ook eens met rul gebakken rundergehakt met olijven en kruiden of neem blokjes salami in plaats van de tonijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 13 gram