eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Pizza bianca met citroen, ei en asperge

Pizza bianca met citroen, ei en asperge

ingrediënten


10 min
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene aspergetips
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

1 pizzabodem

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de citroen in dunne plakjes.
  • 2 Verhit de olijfolie en bak hierin de citroenschijfjes circa 5 minuten aan beide kanten.
  • 3 Neem uit de pan.
  • 4 Bestrijk intussen de pizzabodem met de roomkaas en bestrooi met de helft van de Parmezaanse kaas.
  • 5 Bak de aspergetips circa 2 minuten in het bakvet op een hoge stand.
  • 6 Verdeel de asperges over de pizza en breek de eieren aan twee kanten boven de pizza.
  • 7 Bak de pizza in de oven in 7-9 minuten gaar.
  • 8 Bestrooi de pizza met de rest van de kaas, verdeel de citroenschijfjes erover en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 2195 kcal
vet 137 gram
verzadigd vet 66 gram
koolhydraten 145 gram
eiwit 90 gram