gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pizza Asparagi

Pizza Asparagi

ingrediënten


20 min
150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

350 gram groene asperges
1 middelgrote rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat

  • 1 Roer de gist in een kommetje door 200-250 ml lauwwarm water. Laat 5 minuten staan en roer tot een glad mengsel.
  • 2 Doe de bloem met 1 theelepel zout in een kom en druk er een kuiltje in. Schenk de gist erbij, voeg de olijfolie toe en meng alles door elkaar. Kneed op een met bloem bestoven werkblad in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
  • 3 Leg de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg 30-40 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
  • 4 Kneed het deeg nogmaals door en rol het zeer dun uit uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg op de bakplaat of verdeel het over de pizzavormen.
  • 5 Bestrijk het deeg met olijfolie. verdeel er de rode ui over.
  • 6 Verwijder de houterige achterkant van de groene asperges en halveer de in de lengte. Verdeel de asperges over de pizza.
  • 7 Schep de mascarpone en gorgonzola erop en bak de pizza in de hete oven in circa 15 minuten krokant.

bereidingstip

Kijk op www.boodschappen.nl voor nóg meer ideeën om je pizza te beleggen. . Deze pizza kun je natuurlijk ook maken met behulp van een pak mix voor pizzabodem of kant-en-klaar pizzadeeg.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1675 kcal
vet 75 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 189 gram
eiwit 54 gram