gemiddeld
35 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, bijgerecht
home recepten Pittige sinaasappelchutney

Pittige sinaasappelchutney

ingrediënten


35 min
1 envelopje saffraan

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter ciderazijn
100 milliliter witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

5 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 schone jampotten met deksel

  • 1 Snijd de partjes tussen de vliesjes van de sinaasappels uit en vang het sap op.
  • 2 Kook de rietsuiker met de wittewijn- of ciderazijn circa 3 minuten.
  • 3 Voeg de sinaasappelpartjes en de rode pepers, saffraan en versgemalen peper toe en sudder circa 20 minuten.
  • 4 Schep de chutney in 2 schone potten. Lekker bij paté.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 149 gram
eiwit 3 gram