4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittige riblapjes met rode en witte bonen

Pittige riblapjes met rode en witte bonen

ingrediënten


15 min
4 personen
370 milliliter witte bonen
400 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter runderfond
150 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1000 gram runderriblappen
3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin het vlees, bestrooid met bloem, rondom bruin. Voeg zout en peper toe. Schep het vlees uit de pan.
  • 2 Bak de wortel, de ui en de knoflook 3 minuten in het bakvet. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee.
  • 3 Doe het vlees weer in de pan, giet de wijn, de fond, de gepelde tomaten met sap en de rode pepers erbij en breng aan de kook.
  • 4 Zet de pan afgedekt 2,5 uur in de oven. Roer af en toe om.
  • 5 Verwarm de bonen, giet ze af en serveer ze bij de riblapjes.

bereidingstip

Lekker met grof bruinbrood of stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 63 gram