4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Pittige pompoensoep met gemberroom

Pittige pompoensoep met gemberroom

ingrediënten


25 min
4 personen
2 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

20 gram verse gember

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 flespompoen

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan. Voeg de ui, knoflook en komijn toe en bak circa 3 minuten. Voeg de pompoen, kokosmelk, bouillon en cayennepeper naar smaak toe en laat 20 minuten koken.
  • 2 Druk de geraspte gember door een theezeefje om het sap eruit te persen. Je hebt 1 eetlepel gembersap nodig. Meng de crème fraîche met het gembersap en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met de gemberroom en bestrooi met de koriander.

bereidingstip

Voor deze soep kun je in plaats van een flespompoen ook een kleine oranje (hokkaido)pompoen nemen. Het voordeel van deze pompoen is dat je hem niet hoeft te schillen wanneer je de pompoen gebruikt in een soep. Maar vanwege de wat stuggere schil is het dan wel aan te raden om de soep voor het serveren te pureren. Dit mag natuurlijk altijd als je een wat gladdere soep lekkerder vindt.

wijnadvies

Drink je bij soep nou wel of geen wijn? Wij vinden van wel. Daarom serveren we een Nava Rueda Verdejo bij de pompoensoep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 5 gram