- 1 Verhit de olie in een soeppan. Voeg de ui, knoflook en komijn toe en bak circa 3 minuten. Voeg de pompoen, kokosmelk, bouillon en cayennepeper naar smaak toe en laat 20 minuten koken.
- 2 Druk de geraspte gember door een theezeefje om het sap eruit te persen. Je hebt 1 eetlepel gembersap nodig. Meng de crème fraîche met het gembersap en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met de gemberroom en bestrooi met de koriander.
bereidingstip
Voor deze soep kun je in plaats van een flespompoen ook een kleine oranje (hokkaido)pompoen nemen. Het voordeel van deze pompoen is dat je hem niet hoeft te schillen wanneer je de pompoen gebruikt in een soep. Maar vanwege de wat stuggere schil is het dan wel aan te raden om de soep voor het serveren te pureren. Dit mag natuurlijk altijd als je een wat gladdere soep lekkerder vindt.
wijnadvies
Drink je bij soep nou wel of geen wijn? Wij vinden van wel. Daarom serveren we een Nava Rueda Verdejo bij de pompoensoep.