4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittige pinda-tempébowl met mihoen

Pittige pinda-tempébowl met mihoen

ingrediënten


15 min
4 personen
4 eetlepels katjang pedis
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

150 gram worteljulienne
125 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

400 gram oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

360 gram tempé ketjap
3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sambal badjak
400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

250 gram pindakaas met stukjes noot
250 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de mihoen. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken. Doe de pindakaas, kokosmelk, 2 el sambal, gembersiroop en ketjap in een pan en verwarm op een lage stand. Voeg wat water toe als de pindasaus te dik is.
  • 2 Verhit intussen 2 el olie in een koekenpan en bak de tempé ca. 5 min. Verhit de overige olie in een koekenpan en bak de wokgroente met de overige sambal 5 min.
  • 3 Schep de pindasaus in 4 diepe borden en verdeel de tempé, wokgroente, taugé, wortel, limoen en katjang pedis in componenten erover.

bereidingstip

Lekker met koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1215 kcal
vet 75 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 38 gram