4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, bijgerecht
home recepten Pittige komkommer uit de wok

Pittige komkommer uit de wok

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de komkommers in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit.
  • 2 Snijd elke komkommerhelft in stukken en snijd deze in staafjes.
  • 3 Verhit de olie en roerbak hierin de komkommer 2-3 minuten.
  • 4 Voeg de rode peper toe en bak nog 1-2 minuten.
  • 5 Meng het limoensap en de sojasaus erdoor.
  • 6 Verhit intussen de sesamolie en rooster hierin het sesamzaad.
  • 7 Bestrooi de komkommer met sesamzaad en koriander.
  • 8 Dit recept is lekker bij oosterse gerechten als nasi goreng.

bereidingstip

Vervang in het recept de rode peper door rode ui of paprika.. Bak stukjes lente-/bosui mee met de komkommer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 110 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 3 gram