4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittige gehaktballen met gebakken mie

Pittige gehaktballen met gebakken mie

ingrediënten


30 min
4 personen
170 gram atjar tjampoer

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter satésaus kant-en-klaar

dit product is niet beschikbaar

400 gram oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

400 gram mie

dit product is niet beschikbaar

19 gram bamikruiden

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snipper de ui. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, de ketjap, sambal, ui, en zout en peper naar smaak. Vorm er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
  • 2 Verhit 3 el olie en bak de balletjes in 15 min. rondom bruin en gaar.
  • 3 Kook de mie en giet deze af.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroenten 4 min. Voeg de kruidenmix toe en roerbak nog 1 min.
  • 5 Verwarm intussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de komkommer in plakjes.
  • 6 Voeg de mie toe aan de groenten en bak deze even mee. Serveer de mie met de gehaktballetjes, satésaus, komkommer en atjar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1191 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 106 gram
eiwit 42 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr