4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittige bloemkoolburgers

Pittige bloemkoolburgers

ingrediënten


30 min
4 personen
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

zakje gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

4 hamburgerbroodjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloemkoolroosjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Blancheer de bloemkool 2 minuten in kokend water met zout. Giet af en spoel onder koud water af. Laat goed uitlekken. Pureer de bloemkool in de keukenmachine met de knoflook, oregano, paprikapoeder, ei, bloem, zout en peper.
  • 2 Schep over in een schaal en voeg voldoende paneermeel toe voor een smeuïg, maar niet te nat mengsel. Vorm 4 burgers van het mengsel en zet afgedekt in de koelkast.
  • 3 Roer intussen de mayonaise, mosterd en bieslook door elkaar. Bak de broodjes eventueel af. Verhit de olie en bak hierin de burgers aan beide kanten goudbruin. Leg de kaas op de burgers en laat smelten onder een deksel. Snijd de broodjes open en bestrijk met de mosterdsaus. Verdeel de sla erover. Leg op elk broodje een burger en beleg met de uienringen. Serveer direct. Lekker met friet of aardappelpartjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 15 gram