4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Pittige Bietensoep + Pita-Tosti

Pittige Bietensoep + Pita-Tosti

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

4 grote pitabroodjes
2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

zure room

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter runderbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

100 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit, voor de pita-tosti, de olie in een koekenpan en fruit hierin de uienringen al omscheppend circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de tijm toe. Giet de balsamicoazijn erbij en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat nog enkele minuten zachtjes stoven.
  • 3 Bevochtig de pitabroodjes en bak ze circa 5 minuten in de oven. Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Beleg ze met de uien, rucola en feta en leg de broodjes nog een paar minuten tussen een tosti-ijzer of broodrooster tot de kaas een beetje smelt.
  • 4 Verhit, voor de soep, de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 5 Voeg de knoflook, gember en komijn toe en fruit nog een paar minuten.
  • 6 Voeg de aardappel, bietjes en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes doorkoken en pureer dan met een staafmixer.
  • 7 Breng op smaak met zout en peper. Garneer eventueel met een ‘swirl’ van zure room.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 15 gram