4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Pitapuntjes met kip en hummus

Pitapuntjes met kip en hummus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel korianderblaadje

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

350 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de pitabroodjes horizontaal door en snijd de helften in vieren. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Meng de olijfolie met het paprikapoeder en bestrijk de snijkant van het brood ermee. Leg de puntjes met de oliekant naar boven op een bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 10 minuten lichtbruin en krokant.
  • 3 Pureer de kikkererwten met de knoflook, de yoghurt, de chilipoeder, de gemalen koriander (ketoembar) en zout en peper tot een dikke pasta.
  • 4 Verdeel deze hummus over de pitapuntjes en leg daarop de kipfilet. Garneer met een blaadje koriander of bladselderij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 14 gram