gemiddeld
15 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Pita-pizza calzone

Pita-pizza calzone

ingrediënten


15 min
200 milliliter kruidige tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

4 artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels oude kaas
4 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

8 kastanjechampignons
8 plakjes hammen

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes chorizo

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes salami

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

8 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue met deksel

aluminiumfolie

  • 1 Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220ºC. Vouw een stuk aluminiumfolie dubbel zodat het groot genoeg is om 8 broodjes tegelijk erop te leggen.
  • 2 Snijd de pitabroodjes open tot een envelopje. Vul elk broodje met een plakje mozzarella, een plakje vleeswaren, een paar plakjes champignon en wat geraspte kaas.
  • 3 Vul naar smaak aan met artisjok of olijven. Druk de broodjes dicht en bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie.
  • 4 Leg het stuk folie op het rooster van de barbecue en leg de broodjes erop. Sluit het deksel van de barbecue en bak de broodjes 2-4 minuten. Keer om met behulp van een tang en bak nogmaals in een paar minuten krokant.
  • 5 Verwarm intussen de tomatensaus. Neem de pita’s van het rooster en serveer direct met de tomatensaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 12 gram