4 personen
gemiddeld
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Pintxo’s met aioli, gegrilde courgette en citroengarnalen

Pintxo’s met aioli, gegrilde courgette en citroengarnalen

ingrediënten


10 min
4 personen
1 bakje aioli

dit product is niet beschikbaar

bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

450 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

cocktailprikker

  • 1 Schaaf de courgette in lange plakken en bestrijk met 2 eetlepels olijfolie. Verhit de grillpan en gril de plakken aan beide kanten, tot er lichte strepen ontstaan. Snijd de ciabatta in plakken. Gril het brood aan beide kanten in de achtergebleven olie.
  • 2 Verhit intussen de overige olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen circa 4 minuten. Voeg het citroen­ sap en de peterselie toe. Bestrijk de ciabatta met aioli. Leg wat gegrilde courgette en 1­2 garnalen erop. Steek vast met een prikker.

wijnadvies

Serveer een Spaanse witte wijn bij deze pinxto's, zoals een Vega Libre Blanco.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 29 gram