4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Pinsa met gegrilde perzik, mozzarella en rucola

Pinsa met gegrilde perzik, mozzarella en rucola

ingrediënten


20 min
4 personen
25 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

bakje cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 pinsabodem
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 perziken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

barbecue

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrijk de perzikpartjes met de olijfolie.
  • 2 Leg de pinsabodem op de bakplaat. Verdeel de tomaatjes en de mozzarella erover. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • 3 Bak de pinsa in de voorverwarmde oven in ca. 12 min. goudbruin.
  • 4 Gril de meloenpartjes op de hete barbecue of in de grillpan ca. 1 min. per kant, tot ze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben.
  • 5 Neem de pinsa uit de oven. Verdeel er de rucola en de gegrilde perzik over. Besprenkel naar wens met wat extra olijfolie.

bereidingstip

Pinsa is een soort kruising tussen pizza en focaccia. Een pizzabodem is ook een heerlijke basis voor dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 12 gram