10 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje
home recepten Pinda-bananencake met kokos

Pinda-bananencake met kokos

ingrediënten


20 min
10 personen
2 eetlepels kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

200 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ongezouten pinda

dit product is niet beschikbaar

150 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

100 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

3 bananen

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

75 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter, suiker en honing met een mixer tot een wit, romig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en mix nog 2 minuten.
  • 2 Prak de bananen helemaal fijn en voeg ze met de kwark toe aan het botermengsel. Klop nog 1 minuut tot een luchtig geheel.
  • 3 Zeef het bakmeel en een snuf zout erboven. Schep dit eerst voorzichtig erdoorheen en mix daarna verder tot een glad beslag.
  • 4 Schep met een spatel de pinda’s en kokos erdoor en schep het beslag in de cakevorm. Bak de cake in het midden van de oven in circa 1 uur gaar. Laat even afkoelen, stort de cake op een rooster of schaal en laat verder afkoelen.
  • 5 Klop de mascarpone met de honing en sinaasappelrasp glad en bestrijk de bovenkant van de pinda-bananencake hiermee. Bestrooi met de kokos en de rest van de pinda’s.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 12 gram