4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pilav met dukkah

Pilav met dukkah

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

eetlepel venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel korianderzaad
2 eetlepels komijnzaadjes

dit product is niet beschikbaar

125 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

2 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

350 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

400 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

2 kaneelstokjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Rooster voor de dukkah alle noten en zaden in een droge, hete koekenpan in 5-7 minuten lichtbruin. Laat iets afkoelen en maal grof in een keukenmachine. Houd apart.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui en kaneelstokjes tot de ui glazig is. Voeg het vlees toe en bak kort aan. Bak de rijst 1-2 minuten mee. Giet de bouillon erbij en meng de rozijnen, abrikozen en nootmuskaat erdoor. Laat afgedekt circa 12 minuten sudderen, tot de rijst gaar is. Bestrooi met de dukkah en peterselie.

wijnadvies

Drink een glas Sensas Cabernet-Syrah bij dit recept. Deze donkere rode wijn is geconcentreerd, sappig en kruidig.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1110 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 122 gram
eiwit 46 gram