4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht

Pilav

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

50 gram sultanarozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram kippenlevers
1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie in een grote hapjespan en fruit de ui, de knoflook, despecerijen en zout en peper circa 4 minuten op middelhoge stand.
  • 2 Voeg de kippenlever en bloem toe en roerbak snel om en om.
  • 3 Voeg de rozijnen, de rijst en de bouillon toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
  • 4 Laat de rijst in circa 15 minuten de bouillon opnemen en zet dan de warmtebron uit.
  • 5 Laat de pilav nog 5 minuten zo staan. Rooster ondertussen de pijnboompitten met de sinaasappelrasp in een paar minuten lichtbruin en bestrooi ze met zout.
  • 6 Verdeel de koriander erdoor. Serveer de pilav en strooi de gekruide pitjes erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate