4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pikante rijstsalade met kipsaté

Pikante rijstsalade met kipsaté

ingrediënten


30 min
4 personen
1 zakje kroepoek

dit product is niet beschikbaar

1 zakje cassave

dit product is niet beschikbaar

1 zakje emping
400 milliliter satésaus kant-en-klaar

dit product is niet beschikbaar

mespunt sambal badjak

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 bos lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes mais

dit product is niet beschikbaar

250 gram verse ananas

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

groentebouillontablet

dit product is niet beschikbaar

kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

400 gram snelkookrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst in water met het bouillonblokje. Giet af en laat op een wijde schaal afkoelen tot lauwwarm. Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak de kipfilet in circa 10 minuten om en om gaar.
  • 2 Meng de rijst met de ananas, mais, bosui en rode peper. Klop de rest van de olie, het limoensap en de sambal door elkaar en schep door de rijstsalade.
  • 3 Verwarm de satésaus en schep de gebakken kip erdoor. Warm nog 2 minuten door. Serveer de pikante rijstsalade met de kipsaté en verkruimel de emping erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 980 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 137 gram
eiwit 39 gram