4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pikante asperges uit de wok

Pikante asperges uit de wok

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram ongezouten cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels roerbakolie

dit product is niet beschikbaar

1000 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar

1000 gram groene asperges

  • 1 Snijd een stukje van de onderkant van de asperges af. Verdeel de asperges in schuine stukjes van 5-6 cm.
  • 2 Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de asperges, de prei, de gember, de knoflook en de peper 4 minuten.
  • 3 Voeg de ketjap en bouillon toe en verwarm op een hoge stand 4 minuten zodat het vocht wat verdampt.
  • 4 Rooster intussen de noten in een droge hete koekenpan. Strooi de noten over het gerecht.

bereidingstip

Lekker met eiermie of mihoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 8 gram