4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Pide met kipshoarma

Pide met kipshoarma

ingrediënten


25 min
4 personen
knoflooksaus

dit product is niet beschikbaar

400 gram roerbakgroenten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipshoarma
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

250 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 Turks brood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer het brood horizontaal. Beleg beide helften met de kaas en tomaat, bestrooi met peper en besprenkel met de helft van de olijfolie. Leg de broodhelften naast elkaar op een bakplaat en bak circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 2 Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan en roerbak hierin de shoarma en knoflook 3-4 minuten. Schep de roerbakgroenten erdoor en bak 3-4 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het shoarmamengsel over de broodhelften en serveer met knoflooksaus.

bereidingstip

Vervang de jongbelegen kaas door feta en verkruimel deze over de tomaat. . Bestrooi de tomaten met gyroskruiden of oregano.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 970 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 51 gram