gemiddeld
30 min.
bijgerecht

Piccalilly

ingrediënten


30 min
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

100 gram komkommers

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

40 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

100 gram wortels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

weckpot

schone jampot

  • 1 Kook de wortel en bloemkool in circa 5 minuten beetgaar en laat afkoelen.
  • 2 Verhit in een steelpan de azijn, gember, kerrie, kurkuma en suiker. Roer door en breng aan de kook.
  • 3 Meng de bloem met 1 eetlepel water. Roer dit bloemmengsel door de azijn en kook op middelhoge stand tot de saus gebonden is.
  • 4 Voeg alle groenten toe en kook deze nog een halve minuut mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Vul de pot(ten) met de piccalilly en laat omgekeerd afkoelen.

bereidingstip

Lekker bij vlees en stamppotten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 6 gram