4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Piadine met geitenkaas en vijgen

Piadine met geitenkaas en vijgen

ingrediënten


20 min
4 personen
400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

6 gedroogde vijgen

dit product is niet beschikbaar

6 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram ricotta
10 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels baking soda
100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol de stukjes deeg een voor een uit op een met bloem bestoven werkvlak tot lapjes van 2-3 mm dik. Bak op middelhoge stand om en om circa 2 minuten per kant in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Leg de piadine op een ovenrooster en bestrijk met de ricotta. Verdeel de geitenkaas en vijgen erover. Bedruppel met de honing, schuif het rooster in de oven en laat gratineren.
  • 3 Verhit intussen de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de spinazie in meerdere delen. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Neem de warme piadine uit de oven en verdeel de spinazie erover. Bestrooi met de pijnboompitten, klap naar wens dubbel en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 945 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 101 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr