4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Peultjes met sinaasappel en munt

Peultjes met sinaasappel en munt

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels verse munt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

135 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

scheutje witte wijn

dit product is niet beschikbaar

scheutje sherry

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rasp van 1 sinaasappel de schil. Schil de sinaasappels en snijd partjes uit de vliezen.
  • 2 Kook de peultjes 3 minuten met zout. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 3 Verhit de olijfolie en fruit hierin de bosui 1-2 minuten. Blus af met sherry of witte wijn.
  • 4 Meng de crème fraîche met sinaasappelrasp, honing en de helft van de munt.
  • 5 Schep de peultjes door de bosui en verwarm. Voeg de sinaasappelpartjes toe.
  • 6 Serveer de peultjes bestrooid met de rest van de munt en de crème fraîche.
  • 7 Lekker met geroosterde kip(filets).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate