gemiddeld
15 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, klein gerecht/amuse
home recepten Pestobroodjes

Pestobroodjes

ingrediënten


15 min
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

40 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Pureer ze met de helft van de Parmezaanse kaas, de basilicumblaadjes, knoflook, een mespunt zout en de olijfolie met een staafmixer of in een blender tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met peper.
  • 3 Rol het deeg uit en bestrijk met de pesto.
  • 4 Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
  • 5 Rol de deeglap vanaf de korte kant op en leg deze rol 10 minuten in de diepvries zodat hij wat steviger wordt.
  • 6 Snijd het deeg daarna in plakken van 1,5-2 cm dik en leg met wat tussenruimte op de bakplaat.
  • 7 Bestrijk de bovenkant met ei en bak de pestobroodjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Bespaar tijd en gebruik kant-en-klare groene of rode pesto.. Vervang de pijnboompitten door pistachenoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram