4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Peruaanse vissoep

Peruaanse vissoep

ingrediënten


35 min
4 personen
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram tilapiafilets

dit product is niet beschikbaar

16 grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

2 aardappels

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de bouillon, doperwten, aardappels, chilipoeder en oregano toe en kook zachtjes 18-20 minuten.
  • 2 Klop de kwark los en voeg deze beetje bij beetje al roerend toe aan de soep. Giet al roerend de melk erbij en breng alles aan de kook. Schep de garnalen en de tilapia erbij en kook zachtjes 2-3 minuten.
  • 3 Roer geleidelijk 500 ml warme soep bij de eieren. Giet het eimengsel bij de soep en verwarm kort zonder te koken.
  • 4 Verdeel de soep over kommen of borden. Lekker met geroosterd stokbrood.

bereidingstip

Neem voor dit recept tuinbonen in plaats van doperwten.. Vervang de tilapia in dit gerecht door kabeljauw of gemengde zeevruchten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 38 gram