4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Perfecte boerenkool

Perfecte boerenkool

ingrediënten


30 min
4 personen
bouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

75 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter halfvolle melk

dit product is niet beschikbaar

125 gram spekjes

dit product is niet beschikbaar

1 rookworst

dit product is niet beschikbaar

600 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 5 cm. Kook ze samen met de boerenkool in een grote pan met water en zout gaar in 20 min.
  • 2 Leg de laatste 10 min. de rookworst op de boerenkool en verwarm mee. Bak in een koekenpan op een lage stand de spekjes in 10 min. krokant.
  • 3 Verwarm de melk en boter tot het kookpunt voor de allersmeuïgste puree, dan nemen de aardappelen het vocht goed op. Voeg eventueel een half bouillonblokje toe aan de melk voor een nog smaakvollere stamppot.
  • 4 Haal de rookworst uit de pan. Giet de aardappelen en kool af, stamp ze fijn en roer de melk en boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer de stamppot met een stuk worst en spekjes.

bereidingstip

Voor een meer uitgesproken boerenkoolsmaak kook je de boerenkool apart van de aardappelen. Stoof de kool dan in 15 min. gaar in de boter en melk, en roer daarna door de gestampte aardappelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 717 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 27 gram