6 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Perencake met pecannoten

Perencake met pecannoten

ingrediënten


25 min
6 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

50 gram pecannoten
4 peren

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneel
250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en citroenrasp met de mixer op hoge stand romig en zacht.
  • 2 Klop een voor een de eieren erdoor tot een schuimige witte massa. Voeg het zelfrijzend bakmeel, kaneel en melk er in gedeelten aan toe en klop nog 3 minuten tot een luchtig beslag.
  • 3 Schep het beslag in een ingevet bakblik of taartvorm en zet de stukken peer erin. Bak de cake in circa 40 minuten bruin en gaar.
  • 4 Verwarm de pecannoten met de honing en verdeel ze over de cake. Laat afkoelen tot lauw en snijd in stukken of punten.
  • 5 Lekker met lobbig geslagen room.

wijnadvies

Lekker zoet eindigen met Neirano Asti Spumante, Yellow Tail Moscato of Château David Bordeaux Moeulleux.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 8 gram