6 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Peren-abrikozencrumble met havermout

Peren-abrikozencrumble met havermout

ingrediënten


15 min
6 personen
200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

175 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels havermout

dit product is niet beschikbaar

150 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

400 gram abrikozen

dit product is niet beschikbaar

4 peren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de peren en abrikozen over de ovenschaal en strooi de basilicum erover.
  • 2 Meng het zelfrijzend bakmeel met de rietsuiker en de havermout. Kneed het vanillemerg met de boter door het meel-suikermengsel. Wrijf het mengsel tot kruimels. Strooi de kruimels over het fruit.
  • 3 Bak de crumble in 25-30 minuten goudbruin. Serveer het gerecht warm of koud. Lekker met de crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 6 gram