10 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Pepernotencake

Pepernotencake

ingrediënten


25 min
10 personen
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

125 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

125 gram pepernoten
50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

1 pak cakemeel

dit product is niet beschikbaar

1 pak cakemix

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de cakevorm in en bestuif hem met bloem.
  • 2 Klop de boter tot een crème. Voeg de cakemix, koekkruiden en eieren toe en klop alles tot een luchtig beslag. Schep de hazelnoten erdoor. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant iets glad.
  • 3 Bak de cake in 50 minuten in het midden van de oven gaar. Keer de vorm op een rooster en laat de cake iets afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren.)
  • 4 Smelt de chocolade en roer de poedersuiker er in gedeelten door. Klop er blokjes boter door en 3-4 eetlepels koud water. Bestrijk de cake royaal met dit glazuur en plak de pepernoten erop. Laat het glazuur 30 minuten in de koelkast of op een koele plek opstijven.

bereidingstip

Voeg eens 1 theelepel sinaasappelrasp aan het beslag toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 9 gram