4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Penne pollo pomodori

Penne pollo pomodori

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

350 gram penne

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg alle droge ingrediënten in een grote pan.
  • 2 Giet de olijfolie en 1 liter water erbij en breng het geheel aan de kook terwijl je de pasta losroert.
  • 3 Kook de pasta in de saus al roerend in circa 10 minuten beetgaar.

bereidingstip

Bij dit recept is het lekker om de pasta met nog wat Parmezaanse kaas te bestrooien. Maar ook zelfgemaakte pangrattato is hiervoor een goede keuze. Dit gebakken broodkruim wordt ook wel ‘armeluisparmezaan’ genoemd. Maal oud (ciabatta)brood tot kruim. Bak dit broodkruim in olijfolie met wat zout en peper in circa 5 minuten krokant en goudbruin. Schep regelmatig om en voeg eventueel nog wat gesnipperde knoflook en/of chilipeper toe. Laat uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.

wijnadvies

Een perfecte combinatie met Jean Sablenay Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 24 gram