1 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Patat met sticky kipvleugels en pindadip

Patat met sticky kipvleugels en pindadip

ingrediënten


20 min
1 personen
150 milliliter satésaus kant-en-klaar

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels warm water
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram ovenfriet

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel schenkstroop
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels hotketchup
200 gram kippenvleugels

benodigdheden

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kippenvleugels in een bakje. Meng de ketchup met de honing en de ketjap en schep dit door de kip.
  • 2 Leg de ovenfriet verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de patat lichtbruin in 12-15 minuten. Schep de frietjes halverwege een keer om.
  • 3 Verwarm de olie in een hapjespan met deksel en bak hierin de kip 3 minuten. Keer de vleugels regelmatig om.
  • 4 Doe het warme water erbij en stoof de kip met deksel 10 minuten.
  • 5 Verwarm intussen de pindasaus. Verdun de saus als deze te dik is met een scheutje water.
  • 6 Serveer de patat met kip en dip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1315 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 149 gram
eiwit 44 gram