-
1
Leg de plakjes appel of peer in een platte schaal, bestrooi ze met poedersuiker en besprenkel met de cognac. Dek af en laat een paar uur intrekken.
-
2
Laat ondertussen het deeg in de verpakking ontdooien.
-
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk 6 plakjes filodeeg steeds met een beetje boter en stapel ze op elkaar.
-
4
Snijd de plakken in vier gelijke stukken en leg ze in de bakvormpjes. Besprenkel het deeg hier en daar met het vrijgekomen vocht van de gemarineerde appel of peer.
-
5
Verdeel de plakjes fruit gelijkmatig over het deeg.
-
6
Maak van de andere 6 plakjes deeg op dezelfde manier vier stapeltjes en bedek hiermee de appelvulling. Leg het laatste vel deeg er losjes en wat rommelig overheen.
-
7
Bestrijk de bovenkant ten slotte met wat boter en bestuif met wat poedersuiker.
-
8
Bak de taartjes in circa 15 minuten in het midden van de oven.
-
9
Temper de oven naar 160°C en bak nog 10 à 15 minuten.
-
10
Mocht het deeg te snel bruin worden dan kunt u de taartjes afdekken met aluminiumfolie. Laat afkoelen tot lauw voor u de taartjes serveert.
bereidingstip
Je kan de cognac ook weglaten, maar de taartjes zullen dan niet die karakteristieke smaak hebben.
wijnadvies
Zoete Franse herinneringen ophalen. Maar dan wel met een glaasje Australische Moscato van Yellow Tail.