10 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Pastinaaktaart met vanillefrosting

Pastinaaktaart met vanillefrosting

ingrediënten


30 min
10 personen
200 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

200 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneel
150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

175 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

275 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

175 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

mixer

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Schil en rasp de pastinaken grof.
  • 2 Klop in de keukenmachine of met de mixer 125 g roomboter met de suiker, 1 zakje vanillesuiker en een mespunt zout tot een romige crème. Klop één voor één de eieren erdoor. Klop tot slot het bakmeel en de kaneel erdoor.
  • 3 Schep de pastinaak met de sinaasappelrasp, rozijnen en walnoten door het beslag. Schep het beslag in de vorm.
  • 4 Bak de taart in de voorverwarmde oven in 50 min. lichtbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.
  • 5 Klop met de mixer de resterende 150 g roomboter met 1 zakje vanillesuiker en de poedersuiker romig. Klop de roomkaas erdoor. Bestrijk de boven- en zijkant van de afgekoelde taart met de vanillefrosting. Zet de taart nog 1 uur in de koelkast, of tot de frosting steviger is.

bereidingstip

Vervang de helft van de kaneel door gemalen gember, kardemom of anijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 571 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr