4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Pastinaaksoep met appel en gember

Pastinaaksoep met appel en gember

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 rode appel

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 liter zwarte thee

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de olie in een soep­ pan en fruit de pastinaak 2-­3 minuten. Laat afgedekt 8­-10 minuten garen. Schep 4 eetlepels van de pastinaak uit de pan en houd apart. Verhit de zonnebloemolie en frituur hierin eventueel de schoongeboende pastinaakschillen. Laat uitlekken en bestrooi met zout.
  • 2 Voeg de ui en gember toe aan de pastinaak en fruit 3-4 minuten. Giet de thee erbij en kook zachtjes 10 minuten.
  • 3 Pureer de soep, roer de kookroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de appelreepjes en pastinaak­ blokjes over 4 kommen en giet de soep erop. Bestrooi met de tijm en garneer de soep naar wens met de gefrituurde pastinaakschillen.

bereidingstip

Vervang de thee naar wens door groentebouillon.. Boen de pastinaken schoon voor dat je ze schilt en frituur de schillen om de pastinaaksoep mee te garneren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 4 gram