8 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
home recepten Pastinaakpuree met bacon

Pastinaakpuree met bacon

ingrediënten


30 min
8 personen
6 plakken ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

6 plakken bacon

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

80 gram boter

dit product is niet beschikbaar

6 grote pastinaken

  • 1 Kook de pastinaak in circa 15 minuten gaar in water met zout. Stamp vervolgens tot een gladde puree.
  • 2 Voeg de helft van de boter toe en pureer helemaal glad. Voeg de room toe en roer goed door.
  • 3 Verhit de rest van de boter en bak hierin de bacon in circa 10 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant. De boter wordt vanzelf bruin tijdens het bakken.
  • 4 Schep de puree in een schaal, giet de bruine boter eroverheen en verdeel de bacon erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 3 gram