4 personen
eenvoudig
10 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Pastinaak-bloemkoolsoep met kruidige kikkererwten

Pastinaak-bloemkoolsoep met kruidige kikkererwten

ingrediënten


10 min
4 personen
1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tijm

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

400 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhoog de oventemperatuur naar 180ºC.
  • 2 Meng de kikkererwten met de rest van de olijfolie, de specerijen en de oregano en bak ze circa 15 minuten in de oven.
  • 3 Verwarm intussen de bouillon in een grote (soep)pan en voeg de geroosterde pastinaak en bloemkool toe. Pureer de soep, breng op smaak met zout en peper en verdeel over kommen.
  • 4 Bestrooi met de kruidige kikkererwten en de rest van de tijm en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 9 gram