-
1
Leg 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkvlak en
bestrijk licht met een kwastje water. Leg hier nog 2 plakjes op
en bestrijk deze opnieuw met water. Leg de laatste 2 plakjes
deeg erop. Rol de 2 stapeltjes deeg voorzichtig op tot 2 stevige
rolletjes. Dek af met folie en laat circa 30 minuten rusten in de
koelkast.
-
2
Ga verder met de vulling en verwarm de melk met de
gemberpoeder en vanillesuiker.
-
3
Klop de eidooiers met de suiker
romig. Klop de bloem erdoorheen tot een glad mengsel. Giet hier
al kloppend een paar eetlepels warme melk bij en roer glad.
-
4
Giet
dit mengsel bij de rest van de warme melk en blijf doorroeren tot
een glad mengsel ontstaat. Verwarm een paar minuten al roerend
tot een dikke vla.
-
5
Neem de pan van de warmtebron en klop er met
een garde sinaasappelrasp, -sap en stemgember door. Giet de vla
op een platte schaal of bord en laat afkoelen.
-
6
Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de deegrolletjes beide in
vieren zodat je 8 gelijke plakjes hebt. Druk de stukjes deeg aan de
platte kant met de duimen tot een rond, hol bakje en druk in de
holtes van de muffinvorm.
-
7
Vul de vormpjes tot net onder de rand
met vla. Bak circa 20 minuten in het midden van de oven tot de
vulling donkerbruine vlekken krijgt. Laat de taartjes afkoelen tot
lauwwarm.
-
8
Schil intussen de sinaasappels dik en snijd de partjes
tussen de vliesjes uit. Meng de sinaasappelpartjes met de gembersiroop
en munt.
-
9
Serveer per persoon 2 taartjes met de sinaasappelsalade
en een toef slagroom.
bereidingstip
Je kunt hier ook de siroop van de stemgember gebruiken.