4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout

Pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cranberry's

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

100 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

60 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de boter en bak hierin de champignons en ui goudbruin. Voeg de kip toe en bak kort mee, tot de blokjes kleur krijgen. Voeg de bouillon toe en kook tot de kip gaar is. Giet door een zeef en bewaar zowel de bouillon als de kip die in de zeef zit. Houd apart.
  • 2 Verhit voor de roux de rest van de boter met de bloem in een pan op middelhoge stand. Blijf roeren tot het mengsel lichtbruin kleurt. Voeg dan de bouillon in delen toe en roer steeds glad.
  • 3 Voeg de cranberry’s en nootmuskaat toe en kook kort. Voeg dan de kip uit de zeef weer toe en roer tot alles goed gemengd is.
  • 4 Breng op smaak met de azijn. Vul de pasteibakjes met de ragout en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Voeg samen met de bouillon ook een scheutje sherry toe aan dit recept voor een rijkere smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 17 gram