4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Pasteitje met groenten

Pasteitje met groenten

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels gefrituurde uitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

50 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels roerbakolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar

100 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

100 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

4 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de pasteibakjes 5-7 minuten in het midden van de oven zodat ze warm worden.
  • 2 Blancheer de peultjes en bospeen, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 3 Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de peultjes, de wortel, de bleekselderij en de bosui 5 minuten.
  • 4 Schep de taugé en de ketjap erdoor.
  • 5 Vul de pasteitjes met dit mengsel en garneer met de gefrituurde uitjes.

wijnadvies

Bij dit recept past fris wit. Droge witte huiswijn is een prima optie. Wat extra cachet krijgt u door Sea Breeze te schenken of de droge witte Bordeaux van Bellevue Rougier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 4 gram